fbpx

Stomatologie pediatrica

Educatia pentru sanatatea dentara este foarte importanta inca de la varste fragede, pentru a putea prevenii problemele grave ce pot aparea pe parcurs datorita unei igiene dentare deficitare.

Clinica stomatologica pentru copii

Gea Denta Clinic isi propune sa schimbe vizita la medicul stomatolog intr-o sedinta interactiva de acomodare unde copiilor li se explica intr-un mod distractiv importanta ingrijirii dintilor si cat de important este ca acestia sa se prezinte la vizitele regulate pentru a prevenii probleme dentare.

Dupa ce am trecut de aceasta etapa copii vin foarte interesati la dentist, fara frica, in plus tehnologia a evoluat iar durerile in timpul tratamentului sunt inexiste.

Periajul dentar este cea mai importantă acţiune pentru sănătatea dinţilor.  Multe paste de dinţi  pot strica multe zâmbete tinere ; ele conţin particule abrazive dure, care pot îndepărta smalţul dinţilor de lapte. Când alegeţi o pastă, să aveţi grijă să fie recomandată pentru vârsta copilului dumneavoastră (0-2 ani, 2-6 ani, 6+).

Sfaturi utile pentru parinti:

  • Discutati cu copiii dumneavoastra in termeni optimisti despre dentist, incercand sa le setati inca de acasa sentimente pozitive in legatura cu aceasta vizita.
  • Nu folositi amenintarile sau exagerarile. De exemplu puteti sa le povestiti despre ce dinti stralucitori si ce zambet frumos vor avea dupa vizita la dentist.
  • Este gresit sa ii spunem copilului: „haide sa mergem la dentist acum, cata vreme caria este mica si nu ai nevoie de injectie!”
  • Nu va alarmati, aceasta reactie inseamna doar ca nu se simt inca confortabil cu noul lor rol de pacient. Acest nou rol, precum si relatia dintre medic si pacient se va dezvolta in timp, pe masura ce micutul pacient se va acomoda.
  • Atunci cind nu este cuminte, nu amenintati copilul cu mersul la medic. Va percepe aceste proceduri obligatorii drept pedepse, ii va fi teama de medic si nu veti mai obtine niciodata cooperarea lui cu personalul medical, atunci cind este intr-adevar nevoie.

 

 

Leave a comment